EPMSZP HERCZOG PORTAL - PORTÁL VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK SZÁMÁRA      
 
ingyenes felolvasó program letöltése    Váltás a grafikus oldalra
 
Sokba kerülhet a fogyasztóknak a Nabucco-ügy
2012.07.06. 12:40

„Sem a magyar olajtársaság, sem a hazai energiafogyasztók érdekeit nem szolgálja, hogy a miniszterelnök átgondolatlan bejelentései nyomán a MOL gázüzletága oda-vissza táncol a Nabucco-szerződésből” – fogalmazott Herczog Edit, miután bejelentették, hogy a társaságnak a konzorciumban érintett leányvállalata, az FGSZ mégis részt vesz a Nabucco West elnevezésű, az eredetinél 2000 km-rel rövidebb vezetékben.
 
A szocialista EP-képviselő szerint vagy a fogyasztókat és a MOL-t is hátrányosan érintő kormányzati háttérstratégiáról, vagy – ahogy erre az elmúlt két évben már bőséggel volt példa – ötletszerű döntésekről, kapkodásról van szó Nabucco-ügyben. Bármelyik is legyen, ettől biztosan nem lesz olcsóbb a gáz a háziasszonyok számára, hiszen a fogyasztói energiaárak tartós letörése kizárólag az európai stratégiába illeszkedő, következetesen megvalósított nemzeti energiastratégia mentén lehetséges.
 
Mindazonáltal a szocialista energiapolitikus üdvözli, hogy a kormányzati szándék megvan a projektben való részvételre, hiszen a források évek óta hangoztatott és szükségszerű diverzifikálása, illetve az egységes európai fellépés hosszútávon kedvező alkupozícióhoz vezethet. Ugyanakkor a képviselő sajnálja, hogy ehhez az a többhónapos vesszőfutás kellett, amely a MOL pozícióit nemcsak a konzorciumban, de a tőkepiacokon is rontotta, és ártott az ország megítélésének is.
 
 

Vissza