blindfriendly
rss
Európának olyan megoldás kell, ami beindítja a gazdaságot
 Herczog Edit üdvözli, hogy a magyar kormány a parlament bevonásával képzeli el a továbblépést az Unió gazdasági integrációja útján, de magyar állampolgárként tudni akarja, hogy mi történt valójában a csütörtök éjjeli uniós csúcson.
 
Az EP strasbourgi plenáris ülésén a Tanács múlt heti üléséről szóló vitában felszólaló szocialista képviselő szerint a magyaroknak joga van tudni, hogy a Tanácsi kommunikáció volt-e hibás, amikor péntek reggel a britekkel sorolta egy csapatba a magyarokat, vagy Orbán Viktor tette meg néhány óra alatt a damaszkuszi utat, és vált Saulusból Paulussá? Mindkét eset további kérdéseket vet fel, és Herczog szerint aggasztó, ha nem tudjuk, országunk kormánya mi alapján hoz meg sorsdöntő gazdaságpolitikai döntéseket.
 
Herczog hozzátette: a jelenleg a brit részvétel nélkül tető alá hozható megállapodás csak kezdeti lépés lehet a válságkezelés útján. A képviselő szerint tipikus konzervatív félmegoldás születhet a tagállami túlköltekezést megakadályozni hivatott új kormányközi szerződéssel. Az intézkedéscsomaggal a konzervatív többségű Tanács ugyanis azt valóban eléri, hogy kontrollt gyakoroljon a tagországok költségvetése felett, arra azonban már nem dolgozott ki javaslatokat, hogy az így megteremtett stabilitásból hogyan lesz növekedést, és hogyan fordítható az a foglalkoztatás bővítésére a szociális feszültségek enyhítésére. Az EU-nak többet kell ajánlania a leszakadóknak, különösen a fiataloknak, mert különben a szélsőjobboldali mozgalmak felé fordulhatnak, ami az Európai Uniót már politikailag is alááshatja.
 
 
2011.12.14. 15:30
Add a Facebook-hoz Add a Twitter-hez Add az iWiW-hez
nyomtatás
Kapcsolódó hírek: