blindfriendly
rss
Nem érünk rá 2019-ig!
„Ha valóban komolyan vesszük az EU2020 stratégiában foglaltakat – márpedig így döntött az EP –, akkor ezeknek rendeljük alá az EU 2012-es költségvetését” – fogalmazott Herczog Edit az EP csütörtöki ülésén.
 
Kiábrándító lenne 2019-ben arra ébredni, hogy nem léptünk időben a 2020-as célok teljesítése érdekében, így az innováció, a versenyképesség növelése, a szociális felzárkóztatás és a társadalmi párbeszéd megújítása terén behozhatatlan hiányosságokat halmoztunk fel – mondta a szocialista politikus Brüsszelben.
 
Herczog szerint még nem késő, hogy Európa beindítsa a fenntartható növekedést, ezzel egy olyan tartós folyamatot beindítva, mellyel ismét vezető szerepbe kerülhet. Figyelmeztető jel, hogy legnagyobb versenytársaink, Ázsia és az USA már látják a fényt a válságból kivezető alagút végén, míg Európa egyhelyben topog, további válságtüneteket produkálva. Itt az idő felébredni, és a Lisszaboni Stratégia hibáiból okulva időben hozzálátni a 2020-as stratégiában megfogalmazott célok megvalósításához.
 
2011.03.24.
Add a Facebook-hoz Add a Twitter-hez Add az iWiW-hez
nyomtatás
Kapcsolódó hírek: