blindfriendly
rss
Kevesebb adminisztrációt az energiaipari beruházásoknál!
Az energiaipari infrastrukturális beruházások bejelentésével összefüggő adminisztratív terhek könnyítését javasolta az Európai Parlament február 24-i brüsszeli plenáris ülésén rendezett késő esti vitához benyújtott írásos hozzászólásában Herczog Edit szocialista képviselő.
 
Az energiaipari beruházási projektek Európai Bizottság részére történő bejelentésének jelenlegi rendszerét felülvizsgáló rendelettel kapcsolatos állásfoglalás-tervezetről szólva Herczog Edit kiemelte: az energiaellátás biztosítását, az éghajlatváltozás hatásainak enyhítését és a versenyképesség fenntartását célul tűző új közös európai energiapolitika szempontjából kulcsfontosságú, hogy az elkövetkező években jelentős energiaipari infrastrukturális beruházások valósuljanak meg az EU-ban.
 
Az uniós energiapolitika kialakításának elengedhetetlen feltétele, hogy a tervezett beruházásokra vonatkozó információk eljussanak a Bizottsághoz, hogy az nyomon követhesse az infrastruktúra helyzetét, és az adatok elemzése után előre jelezhesse a lehetséges problémákat.
 
„Miközben támogatjuk, hogy az Európai Bizottság pontos és rendszeres tájékoztatást kapjon az EU-ban végrehajtott energiaipari beruházási projektekről, arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy könnyítsünk a bejelentési kötelezettséggel kapcsolatos adminisztratív terheken” – hangoztatta Herczog Edit. E tekintetben a magánszektor vállalataira is gondolni kell – tette hozzá a képviselő –, mert egyre jelentősebb szerepet játszanak az infrastruktúra-fejlesztési beruházások területén.
 
 
2010.02.25.
Add a Facebook-hoz Add a Twitter-hez Add az iWiW-hez
nyomtatás
Kapcsolódó hírek: